4x makkelijke lunch met: kikkererwten


Kikkererwten, eigenlijk bonen in het algemeen, hebben helaas een beetje een stoffig imago. En dat terwijl ze zo ontzettend gezond zijn! Bonen zitten boordevol vezels en eiwitten, en ze vullen enorm. Ook is het goed voor de spijsvertering en staat het er om bekend vol met antioxidanten te zitten. Do we need to say more? Daarom besloten Rosa en Aisha om 4 makkelijke lunch gerechten te maken om mee te nemen naar werk en/of school. Here we go!

Salad in a jar

Ingrediënten:

  • 25 gram rauwe couscous

  • 1/2 avocado of 1 kleine avocado

  • de helft van een kleine courgette

  • Snoeptomaatjes, ongeveer 12 stuks

  • sap van halve limoen

  • 150 gram kikkererwten

  • 1 tl cajunkruiden

  • 1 tl kerrie

  • 25g spinazie

Bereidingswijze:

  1. Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Pureer voor de dressing de avocado met een staafmixer of keukenmachine en voeg het limoensap toe.

  3. Bak de kikkererwten kort en voeg de cajunkruiden en de kerrie toe.

  4. Snijd de courgette in dunne reepjes en de tomaatjes door de midden.

  5. Pak de jar. Doe eerst de couscous in de jar, daarna de courgette, kikkererwten, spinazie, tomaten en dressing!

Bulgursalade

Ingrediënten:

  • 50 gram bulgur

  • half bouillon

  • 150 gram kikkererwten

  • 12 snoeptomaatjes

  • 1/2 komkommer

  • 1 lente ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el olijfolie

  • 1 limoen

  • 2 takjes peterselie

  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Bereid de bulgur zoals aangegeven op de verpakking meng door het water het bouillonblokje.

  2. Snijd de snoeptomaatjes door de helft, de komkommer in dunne reepjes en de lente ui in ringetjes.

  3. Bak de kikkererwten kort en voeg de cajunkruiden en de kerrie toe

  4. Maak de dressing van het sap van de limoen, de olijfolie, geperste knoflook en de peterselie grof gehakt. voeg peper en zout toe naar smaak.

  5. Neem een schaal, doe hierin de bulgur, tomaten, komkommer en kikkererwten en voeg als laatste de dressing toe.

Wrap met gegrilde bloemkool en hummus

Ingrediënten:

- 1⁄2 bloemkool

- 1⁄2 wortel (geraspt)

- Volkoren wrap

- hummus

- handje sla naar keuze

- 1⁄2 tl cajun

- 1⁄2 tl kerrie poeder

- 1⁄2 tl (gerookte) paprikapoeder

- 1⁄2 knoflookpoeder

Bereidingswijze:

1. verwarm de oven voor op 200 graden

2. snijd van de bloemkool roosjes

3. leg de roosjes op een bakplaat en doe hier en klein beetje water overheen

zodat de kruiden goed blijven plakken. Doe hierna de kruiden over de

bloemkool.

4. Rooster de bloemkool voor ongeveer 10 a 15 minuten in de oven

5. Smeer de wrap in met een laagje hummus

6. Verdeel daarna de bloemkool wortel en sla over de wrap.

7. Rol de wrap op en klaar!

(Tonijn)salade van kikkererwten

Ingrediënten:

- 240 gram kikkererwten (1 blik)

- 1 norivel

- 2 eetlepels mayonaise (mayolein)

- 1 tl mosterd

- sap van halve limoen

- 1 eetlepel kappertjes of gesneden olijven

- teentje knoflook (geperst)

- 1⁄2 van een kleine ui of bieslook (optioneel)

- twee volkoren of speltboterhammen

- peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

1. Prak met een vork of aardappelstamper de kikkererwten plat. Dit kan ook

met de keukenmachine maar maal de kikkererwten niet te wijn er mag

nog bite aanzitten.

2. Knip het norivel helemaal fijn.

3. Roer het norivel door de kikkerwerten samen met de veganaise, mosterd,

knoflook en het limoensap.

4. Snijd de kappertjes en/of de olijven in kleine stukjes en voeg ook toe aan

de kikkererwten. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel

nog de bieslook of ui toe.

5. Beleg het broodje met een laag kikkererwten salade en sla!

#lunch #makkelijk #kikkererwten #healthy #togo #work #food

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2019-2020 I AM WOMAN